A keresőben található kategóriák kiválasztásával tovább szűkítheti vagy bővítheti a megjelenített gyerekbarát helyek listáját. Ha nincs a listában az Ön által megadott paramétereknek megfelelő gyermekbarát hely, próbálja meg növelni a keresési körzetet vagy a indítsa újra a keresést a főoldalról kategória kijelölés nélkül. Ekkor a megadott város körzetében található összes gyerekbarát hely a listába kerül.

Felhasználóbarát honlap

Nagybevásárlás kisgyerekkel? Tippek tanácsok, hogyan jussunk el a bejárattól a pénztárig hiszti nélkül

Nagybevásárlás kisgyerekkel? Tippek tanácsok, hogyan jussunk el a bejárattól a pénztárig hiszti nélkül

Dátum: 2016. szeptember 04.

Ugye előfordult már, hogy tanácstalanul álltál üvöltő, toporzékoló gyermeked mellett valamelyik szupermarketben, rosszalló tekintetek kereszttüzében… az érzés cseppet sem kellemes. Az ehhez hasonló helyzeteket nem tudjuk minden esetben elkerülni, de van néhány tippünk, amivel az előfordulás kockázatát jelentősen csökkenthetjük.

 

Ha pici babával vásárolunk, viszonylag könnyű helyzetben vagyunk, hiszen, amennyiben tiszta a pelus és tele a pocak, akkor túl nagy ellenállásra nem kell számítanunk, nagyjából 2-3 óránk van arra, hogy bevásároljunk.

A légkondicionált bevásárlóközpontok száraz levegője dehidratálhatja a babát, ezért időről időre pótoljuk a folyadékot. Évszaktól függetlenül minding figyeljünk a bevásárlóközpontban lévő hőmérsékletre. Ha például odakint nagy a hőség és csak egy kis nyári ruhát adtunk a babánkra, akkor feltétlenül vigyünk magunkkal egy kis takarót, amit ráteríthetünk, nehogy a túl alacsonyra állított klíma miatt megfázzon.

Ha még nem tettük, figyeljük meg, hogy babánk milyen módon szeret vásárolni. Inkább a babakocsit részesíti előnyben, ahol nyugodtan pihenhet vagy mocoroghat, vagy vágyik a szülő közelségére és a hordozókendőben érzi magát biztonságban. Akármelyik eszközt hívjuk is segítségül, a vásárlás során gyakran teremtsünk a gyermekkel szemkontaktust, mosolyogjunk, beszéljünk hozzá, hogy érezze megnyugtató jelenlétünket a bevásárlóközpont forgatagában. Ha néhány kedvenc játékát is magunkkal visszük, akkor ezzel is növelhetjük a vásárlásra fordítható időt.

Ha három-négyévesünkkel megyünk vásárolni, már nem vagyunk olyan könnyű helyzetben, hiszen ők mindenre kíváncsiak, szeretnek mindent megfogni és sokkal több figyelmet igénylenek, mint a csecsemők. Ezért válasszunk olyan időpontot a bevásárlásra, ami legalább két- három órányira van a következő étkezéstől és/vagy pihenési időtől. Nincs rosszabb, mint egy éhes és nyűgös háromévessel átvergődni a szupermarketen, majd otthon rájönni, hogy egy csomó dolgot elfelejtettünk megvenni, mert a gyerek lekötötte minden energiánkat.

Ha a gyermek jókedvű és türelmes, akkor bevonhatjuk a vásárlás folyamatába is. Például megkérhetjük, hogy válogasson nekünk szép piros almákat, vagy számoljuk együtt a kiflit amit a zacskóba teszünk. Így a vásárlás élménnyé válik és otthon a család többi tagjának büszkén meséli majd, hogy mennyit segített nekünk.

A gyereknevelés minden területén nagyon fontos a következetesség, vásárlás közben sincs ez másként. Ha előre megbeszéltük, hogy csak és kizárólag egy pici dogot vehet magának és nem többet, akkor tartsuk is magunkat a megállapodáshoz. Ha nem így teszünk, akkor a következő vásárlások tényleg rémálommá válhatnak számunkra. Ugyanis gyermekünk pontosan emlékezni fog arra, hogy a múltkor némi toporzékolással elérte, hogy megvegyük neki a másik kisautót is, így ha most is levág egy hatalmas hisztit, akkor tuti meglesz a túró rudi is a csokis keksz mellé.

Akár pici a gyermek, akár kicsit nagyobb, mindig eljön az a pont ahol már nem érdemes tovább a türelmét próbára tenni. Ha látjuk, hogy közelednek a viharfelhők és kevés az esély arra, hogy be tudjuk fejezni a vásárlást anélkül, hogy az egész bevásárlóközpont tőlünk lenne hangos, akkor érdemes feladni és egy másik időpontban folytatni a bevásárlást. Az új cipő vagy ruha ott lesz a kirakatban a jövő héten is és valószínűleg a kamrában és a fagyasztóban lévő élelmiszerekből legalább még egy hétig jól lehet lakni. A vásárlás megvár, az éhes, álmos, nyűgös gyermeknek viszont most van szüksége a figyelemre és a gondoskodásra. Induljunk szépen haza és a vásárlásra szánt maradék időt töltsük a gyermekkel.
 

vissza